eg-nav-slide-down
eg-logo-orig
Søg

Automatfacts

En stor del af det at undgå problemer med spil er at basere sin tilgang til spil på facts frem for forestillinger. Der findes mange myter om, hvordan spillemaskiner fungerer. Nedenfor har vi samlet lidt enkel information om, hvordan det rent faktisk forholder sig i virkelighedens verden.

Hvad er oddsene for at vinde?

Gevinstudbetaling varierer meget fra den ene type maskine til den anden. Sandsynligheden for at vinde en topgevinst kan variere helt fra 1 ud af 4.096 gange til 1 ud af 16.000.000 gange.

På Elite Gamings spillemaskiner er udbetalingsraten sat til at være 85 %. Husk, at det IKKE betyder, at for hver 10 kr., du putter i spillemaskinen, får du 8,50 kr. tilbage. De 85 % er baseret på den lange bane. Det vil sige, at der er 85 % udbetaling over hundredevis eller tusindvis af spil. Med andre ord: Der ikke er nogen som helst mulighed for at forudsige, hvornår en gevinst bliver udbetalt.

Hvem bestemmer, hvornår der er udbetaling af gevinst?

Ingen mennesker har indflydelse på udbetaling af gevinst. - ingen. En computerchip bestemmer udbetalingen. Chippen inden i hver maskine er en del af et computersystem, der er programmeret til konstant at generere helt tilfældige tal med en hastighed på tusinder af tal i sekundet – selv når ingen spiller på maskinen. Alle tal har lige stor chance for at blive valgt på ethvert tidspunkt. Det er umuligt at forudsige, hvilket tal der vil blive genereret i det enkelte spil. Det er altså lige så muligt at spille en gang på en spillemaskine og vinde det store beløb, som det er at spille i mange timer i træk og tabe alle spil. En spillemaskine skal blot tilbagebetale minimum 85 % af de penge, der kommer ind i løbet af en hel levetid for spillemaskinens computerchip – hvilket altså kan være over tusinder eller millioner af spil. Igen: Det er umuligt at forudsige, hvornår en maskine udbetaler.

Kan en medarbejder ændre udbetalingsraten?

Når først maskinens udbetalingsrate er fastsat i computerprogrammet, kan ingen medarbejder ændre noget som helst. Før et spillested kan ændre en udbetalingsrate, skal det søge tilladelse hos Elite Gaming og Elite Gamings operatører vil derefter være på spillestedet for at inspicere og godkende ændringerne i maskinen.