eg-nav-slide-down
eg-logo-orig
Søg

Pårørende

Spilleproblemer påvirker ikke bare den, som spiller, men i høj grad også også dig som pårørende, ven eller kollega. Flere undersøgelser viser, at der ofte er fem til ti personer omkring ludomanen, som er berørt af de problemer, som ludomanien medfører.

Tegn på at din pårørende spiller for meget

Det er ofte dig som pårørende, der mærker problemet først – de, som har problemer med spil eller er spilleafhængige, er ofte rigtig gode til at skjule problemerne. Der kan være mange forskellige tegn på, at en person tæt på dig har et spilleproblem. Det kan være, at du oplever, at din pårørende lyver eller er uklar om, hvor han er. At han beder om at låne penge eller har mærkelige historier om penge, han er blevet snydt for, har ”arvet” eller på anden måde er ”kommet til eller fra”. Du vil nok også bemærke humørændringer hos din nære. Mange ludomaner udvikler en ”Dr. Jekyll /Mr. Hyde-personlighed”, hvor de det ene øjeblik er den person, du kender, men det næste er en irritabel og fjern fremmed. Måske vil du opleve, at vedkommende trækker sig mere og mere fra dig – uanset, hvor meget du forsøger at nærme dig. Du vil måske ovenikøbet opleve, at du bliver afvist, irettesat og ignoreret, hvis du forsøger at engagere dig i vedkommende.

Det er med andre ord rigtig svært at være tæt på en ludoman, især hvis der pludselig er udefrakommende faktorer, som 

f.eks. en advarsel eller opsigelse fra arbejdspladsen, et inkassokrav eller lignende, der gør, at den spilleafhængig bliver afsløret – så står du pludselig tæt på en  person i en krise, og du føler dig på en eller anden måde forpligtet til at hjælpe.

Hjælp til pårørende

Det er vigtigt, at du som pårørende får god hjælp. Hos LudomaniLinjen kan du her finde råd om, hvordan du bedst passer på dig selv. Og her finder du inspiration til, hvordan du kan agere, hvis du skal hjælpe din pårørende i behandling.

Husk endelig, at telefonrådgivningen hos LudomaniLinjen på 70 22 825 også er for dig som pårørende, ligesom du hos Dansk Ludomani Behandling også kan få gratis rådgivende samtaler som pårørende.